5 tips bij het kopen van een scootermobiel!

Je bent de laatste jaren steeds slechter gaan lopen en nu zit je de laatste tijd heel veel thuis. Je kan eigenlijk niet meer je eigen boodschappen doen en je vrienden en familie zie je alleen nog als ze bij jou langskomen. Het wordt dus nu echt tijd om een scootmobiel te gaan kopen. Dit is ook helemaal geen drama, want er bestaan hele hippe en mooie scootmobiels. In dit stuk krijg jij een aantal tips voor het kopen van een scootmobiel, zodat jij daar uitkomt waar jij ook wenst uit te komen.

1. Zorg dat je goed advies krijgt

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goede hulp krijgt bij het uitzoeken van jouw scootmobiel. Daarvoor zit je hier in ieder geval al goed, maar vraag ook eens wat hulp aan je vrienden of familie. Het beste is natuurlijk om naar de ervaringen van mensen te vragen die onlangs een scootmobiel hebben gekocht. Verder kan je doorzoeken op internet of bij verschillende dealers langsgaan. Zo zorg je ervoor dat je goed geïnformeerd bent en je weet wat je precies wil. Want vergeet niet dat er veel keus is.

2. Check je inruilwaarde

Deze stap is alleen van belang als je een nieuwe scootmobiel gaat inruilen voor je oude scootmobiel. Als je dit namelijk gaat doen, dan moet je goed onderzoek doen naar wat de waarde nog is van jouw huidige scootmobiel. Dit kan een slok op een borrel schelen qua prijs. Het is hierbij van groot belang dat je dit navraagt bij verschillende dealers zodat je de beste prijs voorgeschoteld krijgt voor jouw oude scootmobiel.

3. Kies tussen elektromotor of benzinemotor

De eerste grote keuze die je zal moeten maken is of je voor een elektromotor gaat of voor een benzinemotor. Dit is een belangrijke keuze en je zal daarom wat meer moeten lezen of horen over de voor- en nadelen van de motoren. In het kort kan je sneller en verder met de benzinemotor, maar kan je bijvoorbeeld bij winkels naar binnen met een elektromotor. Ook ontwikkelt de elektromotor zich snel waar er juist weinig ontwikkeling is in de benzinemotor.

4. Maak je scootmobiel naar wens

Bij sommige modellen kan je heel veel zaken toevoegen naar jouw wens. Zo stel je de scootmobiel volledig af naar wat jij nodig hebt. Zo kan je een stokkenhouder toevoegen of zelfs een GPS. Daarnaast kan je jezelf helemaal beschermen tegen de regen met een regendak of windscherm en kan je een luxere of minder luxe stoel nemen. Overleg met de dealer wat er allemaal mogelijk is, maar laat je vooral geen onnodige zaken aanpraten.

5. Vergelijk de prijzen

Tot slot is het belangrijk om de verschillende prijzen van de scootmobielen bij de verschillende websites of dealers te vergelijken. Soms zit er een groot verschil in de prijzen voor dezelfde scootmobiel bij verschillende verkopers. Daarnaast bieden sommige verkopers soms mooie kortingen aan. Het is het daarom meer dan waard om wat tijd te investeren in het vergelijken van de prijzen om zo tot een mooi dealtje te komen.