Een droombaan in de verpleging

Ontdekken waar je passie ligt en wat jouw droombaan is, is niet altijd makkelijk. Als kind weet je het vaak hartstikke goed. Je wilt brandweerman, politieagent of dierenarts worden. En sommigen gaan dit ook daadwerkelijk doen. Maar meestal raak je tijdens het opgroeien je idee van een droombaan een beetje kwijt. Er is zoveel te kiezen en zoveel leuks te doen. Dus waar begin je dan? Dit geldt echter bijna nooit voor mensen die in de verpleging of in de zorg gaan werken. De passie om voor een mens te zorgen, zit er vanaf het begin af aan al in of niet. Je ontdekt dit al vrij snel, je hoeft er eigenlijk niet eens over na te denken en een keuze voor een opleiding is dan ook snel gemaakt.

Nadelen van werken in de verpleging

Je hoeft de krant niet open te doen of geen nieuws aan te zetten of bijna wekelijks staat er wel een negatief bericht in over de zorg. Het gaat slecht met de zorg, ouderen krijgen te weinig zorg en er is te weinig verplegend personeel. Daarnaast verdient het ook nog niet heel goed en soms helemaal niet goed. Dus als je overweegt een carrièreswitch naar de zorg te maken, dan ben je alvast gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

De waarheid achter elke droombaan

Maar is het nu werkelijk zo slecht gesteld met de zorg? Is het niet overal iets tegenwoordig? Je moet toch iets voor je passie en droombaan over hebben, anders ga je voor een groot deel iets met je leven doen, waar je geen enkel gevoel bij hebt. Alles heeft zijn voor- en nadelen. Dus hoe ver ben jij bereid van je gevoel verwijderd te zijn? Iemand die altijd al piloot heeft willen worden, weet van te voren dat het onregelmatige werktijden zijn en dat hij veel van huis zal zijn. Als hij ook een gezin wil, zal dat zijn invloed hebben. Maar hij heeft dit er voor over. Iemand die leraar wil worden, heeft een passie voor werken met kinderen en ze nieuwe kennis leren. Maar een leraar heeft ook een gedeelte met minder leuke taken, zoals het administratieve gedeelte. En zo is het in de zorg ook. Er zijn leuke en minder leuke kanten aan de verpleging.

Je passie volgen

Als je werkt vanuit je passie, zijn alle andere randvoorwaarden bijzaak. Je geniet van je contact met de mensen, of ze nu een handicap hebben, psychische hulp nodig hebben of al een heel leven achter de rug hebben en hun laatste fase in jouw gezelschap mogen doorbrengen. Je voelt de connectie, je begrijpt wat ze nodig hebben en als je eerlijk tegen jezelf bent, zou je niets anders willen doen dan dit. Zorgen voor een ander zit in je bloed. En als je hart harder klopt voor het werken in de zorg, dan maakt al het negatieve nieuws of wat anderen er van vinden niet meer uit. Je bent perfect op je plek.